Skip to main content

Tilburg – Geerten Gossaertdreef 12

Koopprijs
€ 799.500,- k.k.
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Woonoppervlakte
268 m2
Perceel oppervlakte
1.275 m2
Bouwjaar
1967

Omschrijving

Aan de groene zoom van Tilburg-West, in de gewilde Auteursbuurt vlakbij het heerlijke Wandelbos en de Oude Warande (Stadsbos013), staat aan een verkeersarme straat deze vrijstaande villa. Het riante woonoppervlak, de vrije ligging en de groene omgeving maken de villa tot een echt familiehuis. De woning is ontworpen door de gerenommeerde Tilburgse architect J.G. Mulders. De villa is gemakkelijk te bereiken vanaf de invalswegen, maar ook vanuit het centrum van Tilburg. Eenmaal in de wijk, valt op hoe rustig en groen het hier is. Een onverwacht cadeau voor een huis dat tegelijkertijd bijzonder centraal ligt. Aan de voorzijde van het huis is het makkelijk parkeren op de oprit van de dubbele garage met openslaande deuren. De tuin rondom het huis biedt veel privacy. De woning is speels ingedeeld met functies op zowel de begane grond als het souterrain. De woning staat op een perceel van maar liefst 1.275 m² en heeft momenteel vier slaapkamers en drie badkamers. In het souterrain vindt u een volledige praktijkruimte inclusief eigen entree, toilet, wachtruimte en bergruimte. De woning is gesitueerd nabij diverse voorzieningen zoals winkelcentra Paletplein & Westermarkt, de universiteit van Tilburg, treinstation Tilburg Universiteit, sportvelden en diverse (hoge)scholen. Door de centrale ligging van de woning is er een goede verbinding met diverse uitvalswegen. In korte tijd bereikt u dan ook het centrum van Tilburg of de snelwegen richting de omliggende dorpen, steden en zelfs België.

Woonoppervlakte: circa 268 m²
Perceel: 1.275 m²
Inhoud: circa 995 m³
Garage: circa 57 m²
Bouwjaar: 1967

Begane grond:
De hal bij binnenkomst verbindt de twee gedeeltes van het huis met elkaar. Aan de ene kant vindt u het woongedeelte met de woonkamer en de keuken en aan de andere kant het slaapgedeelte en het souterrain. Daarnaast heeft u vanuit de hal toegang tot twee toiletruimtes en de meterkast. De zeer ruime woonkamer is afgewerkt met een leisteen tegelvloer. Door de verschillende raampartijen komt er veel daglicht de ruimte binnen. Centraal in de woonkamer vindt u daarnaast de fraaie open haard. Vanuit de woonkamer heeft u via een deur toegang tot de keuken. De keuken heeft een keukenblok in rechte opstelling en is voorzien van een leisteen tegelvloer. Vanuit de keuken heeft u via een deur toegang tot een overkapping welke is gelegen aan de voorzijde van de woning.

Vanuit de hal is via een trap het slaapgedeelte bereikbaar. Hier vindt u de vier slaapkamers en drie badkamers. De riante ouderslaapkamer heeft een kastenwand en biedt direct toegang tot een ruime badkamer. Deze badkamer is volledig betegeld en voorzien van twee wastafels, ligbad met douche, toilet en een bidet. Ook twee andere slaapkamers beschikken over een eigen inpandige badkamer. Deze badkamers zijn uitgerust met een douche en een wastafel. De vierde slaapkamer heeft de beschikking over een eigen wastafel. Alle slaapkamers zijn daarnaast voorzien van vloerbedekking.

Souterrain:
Het souterrain is zowel inpandig als via een eigen entree op de inrit bereikbaar. De eigen entree maakt het mogelijk om kantoor of praktijk aan huis te houden. Het souterrain heeft lang dienst gedaan als praktijk en dat is nog zichtbaar aan de indeling van de ruimte alsmede de aanwezig wachtruimte. De praktijkruimte heeft een linoleum vloer en heeft een keukenblok met een dubbele spoelbak. In de hal bij binnenkomst via de eigen entree vindt u ook een toiletruimte. Daarnaast zijn er in het souterrain een tweetal bergingen aanwezig.

Tuin:
De prachtige tuin van deze villa is gunstig gelegen rondom de woning. Door het vele groen en de grote keur aan bomen en struiken biedt de tuin zeer veel privacy. Het groen loopt door tot aan de erfgrens met de buren aan de ene kant en de straat aan de andere kant. Direct aan de woonkamer grenst een breed terras met bestrating. Door de ligging van de tuin rondom de woning is er altijd een plekje in de zon of juist in de schaduw te vinden. Aan de voorzijde van de woning is het makkelijk parkeren op de oprit van de dubbele garage met openslaande deuren. De oprit biedt plek aan meerdere auto’s.

Kenmerken:
– gelegen op een perceel van maar liefst 1.275 m²;
– zeer ruime en privacy biedende tuin rondom de woning;
– woning voorzien van vier slaapkamers en drie badkamers;
– de woning heeft een zeer ruime garage van ca. 57 m²;
– door gerenommeerde Tilburgse architect J.G. Mulders ontworpen woning;
– gelegen in een bosrijke omgeving nabij het Wandelbos en de Oude Warande;
– gelegen nabij uitvalswegen richting Tilburg, Eindhoven, Den Bosch, of Breda.

Over de wijk:
De Geerten Gossaertdreef ligt aan de groene rand van de Auteursbuurt in Tilburg-zuidwest. Dit deel van de wijk is uiterst kindvriendelijk en autoluw. In de directe omgeving zit een brede school met kinder- en naschoolse opvang. Ook zijn er meerdere middelbare scholen, hbo-instellingen en de universiteit op fietsafstand. De belangrijkste uitvalswegen naar Breda en Eindhoven zijn dichtbij. Het centrum is bereikbaar slechts binnen 7 autominuten.

Plattegronden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 799.500,- k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg

Bouwvorm

Soort
Villa
Soort object
Woonhuis
Bouwjaar
1967
Bouwvorm
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
268 m2
Perceel oppervlakte
1.275 m2
Buitenruimte
26 m2
Inhoud
995 m3

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Voorzieningen
Rookkanaal, Dakraam, Natuurlijke ventilatie

Energie

Energieklasse
G
Warm water
CV ketel
Verwarming
CV ketel
Ketel
Daalderop

Buitenruimte

Tuintypen
Tuin rondom
Liggingen
Aan rustige weg, In woonwijk, In bosrijke omgeving

Parkeergelegenheid

Parkeer faciliteiten
Openbaar parkeren

Overig

Energieklasse
G
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Kadastrale gegevens

Gemeente:
Tilburg
sectie:
AD
Perceelnummer:
721
Index:
Eigendomssituatie:
Volle eigendom

Transparant Makelaars

Hogeschoollaan 231
5037 GC Tilburg
013-4676107
info@tm-makelaars.nl
KvK nummer: 66359600
BTW nummer: NL856512011B01

Openingstijden

Maandag 8.30 – 17.00
Dinsdag 8.30 – 17.00
Woensdag 8.30 – 17.00
Donderdag 8.30 – 17.00
Vrijdag 8.30 – 17.00
Zaterdag gesloten*
Zondag gesloten

* ’s Avonds en op zaterdag op afspraak geopend.

Interesse?

Neem contact met ons op en wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug!