Skip to main content

Tilburg – Plataanstraat 16

Verkocht
Koopprijs
€ 389.500,- k.k.
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Woonoppervlakte
109 m2
Perceel oppervlakte
110 m2
Bouwjaar
1938

Omschrijving

Karakteristieke tussenwoning gelegen in de gewilde en kindvriendelijke woonwijk “De Reit”. Of het nu de erkers, de Terrazzo vloeren, het glas-in-lood of de paneeldeuren zijn, alles aan deze woning straalt de jaren-30 uit. De woning beschikt over drie grote slaapkamers en een fijne achtertuin gelegen op het oosten. De huidige bewoners hebben de buurt als prettig, gezellig en sfeervol ervaren. In de straat wordt geen geluidsoverlast ervaren van de Ringbaan. Het is een rustige straat in een bruisende buurt van jonge gezinnen en senioren die op een harmonieuze en samenwerkende manier met elkaar omgaan. Mensen lopen niet bij elkaar de deur plat maar weten elkaar wel te vinden als het nodig is. Bij mooi weer zoeken de buren elkaar op om op straat te borrelen en de kinderen spelen dan fijn samen. Er is voldoende parkeergelegenheid gezien het feit dat er alleen bestemmingsverkeer is. Ten slotte zijn er diverse voorzieningen op loop- en fietsafstand: huis- en tandarts, supermarkt, spoorpark, kinderopvang, basisschool, middelbare scholen, MBO, HBO Fontys en de universiteit van Tilburg. Het centrum van Tilburg en het centraal station zijn op slechts 5 minuten fietsafstand gelegen. Ten slotte is er een goede aansluiting op de snelwegen richting Breda en Eindhoven.

Woonoppervlakte: circa 109 m²
Perceel: 110 m²
Bouwjaar: 1938
Inhoud: circa 363 m³
Energielabel: F (geldig tot 31-12-2030)

Begane grond:
De hal/entree met prachtige Terrazzo vloer geeft toegang tot de trapopgang en de woonkamer. De woonkamer is zeer netjes afgewerkt met een houten visgraat vloer en stucwerk op de wanden en het plafond. Aan de voorzijde vindt u een sfeervolle erker en ook heeft de woonkamer een kelderkast. Aan de achterzijde heeft u via openslaande deuren toegang tot de achtertuin. Door de grote raampartijen aan zowel de voor- als achterzijde van de woning komt er veel daglicht de ruimte binnen. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken. De authentieke keuken is volledig in stijl van de woning en heeft een dubbel keukenblok. De keuken heeft een gaskookplaat, afzuigkap, spoelbak, vaatwasser en een oven. Ook in de keuken ligt een schitterende Terrazzo vloer. Vanuit de keuken heeft u via een deur toegang tot de bijkeuken. In de bijkeuken vindt u de toiletruimte, de aansluitingen voor de wasapparatuur en een kast met de CV-ketel (2006). De toiletruimte heeft een hangend toilet en een fonteintje. Vanuit de bijkeuken heeft u via een deur toegang tot de achtertuin. Aan de achterzijde van de woning zijn op de begane grond rolluiken aanwezig (handmatig).

Eerste verdieping:
De overloop geeft toegang tot twee slaapkamers en de badkamer. De ouderslaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning en heeft een prachtige erker. Beide slaapkamers zijn mooi afgewerkt met een houten vloer en stucwerk op de wanden en plafonds. Ook beschikken beide slaapkamers over een handige vaste kast. De badkamer is volledig betegeld en voorzien van een ligbad, douche, designradiator, twee wastafels en een toilet. Ook heeft de badkamer vloerverwarming.

Tweede verdieping:
Ook deze verdieping is bereikbaar via een vaste trap. De volledige verdieping is in 2021 gerenoveerd en u vindt hier twee slaapkamers en een voorzolder. De volledige verdieping is zeer netjes afgewerkt met een houten vloer en stucwerk op de wanden. Aan de voorzijde van de woning is de verdieping voorzien van een dakkapel (met elektrisch rolluik) en aan de achterzijde van een Velux dakraam. Achter de knieschoten vindt u daarnaast handige bergruimte.

Tuin:
De woning heeft zowel een voor- als achtertuin. De onderhoudsvriendelijke achtertuin is gelegen op het oosten en is volledig voorzien van sierbestrating en heeft een houten berging. Aan de achterzijde van de tuin vindt u de poort met toegang tot de brandgang achter de woningen.

Algemeen:
– tussenwoning met drie grote slaapkamers;
– zeer karakteristieke jaren-30-woning;
– fijne achtertuin gelegen op het oosten;
– groen wonen tegen het centrum van Tilburg;
– gelegen in de zeer gewilde en kindvriendelijk woonwijk “De Reit”;
– gelegen op loopafstand van het recent geopende Spoorpark;
– centrum van Tilburg gelegen op slechts vijf minuten fietsen;
– verschillende voorzieningen zoals winkels en scholen op loopafstand;
– gelegen nabij uitvalswegen richting Breda, Eindhoven & ”s-Hertogenbosch.

Spoorpark Tilburg:
Een uniek stadspark op het voormalige Van Gend & Loos terrein. Uniek vanwege de oorsprong. Het Spoorpark is een combinatie van groen en leisure. Het park biedt verschillende vrijetijdsvoorzieningen. Ruimte voor sport en beweging, een fraaie panoramatoren, gezellige stadscamping en scoutinggroep, bijzondere waterpartijen, kunst en een T-huis waar je na een parkwandeling heerlijk wat kunt drinken en eten. Ook is er voldoende ruimte om te luieren, dit kan onder andere op het grote grasveld en het talud.

Plattegronden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 389.500,- k.k.
Status
Verkocht
Oplevering
In overleg

Bouwvorm

Soort
Eengezinswoning
Soort object
Woonhuis
Bouwjaar
1938
Bouwvorm
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
109 m2
Perceel oppervlakte
110 m2
Buitenruimte
0 m2
Inhoud
363 m3

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Voorzieningen
Rolluiken, TV kabel, Dakraam, Natuurlijke ventilatie

Energie

Energieklasse
F
Isolatie
Dubbelglas
Warm water
CV ketel
Verwarming
CV ketel
Ketel
Vaillant

Buitenruimte

Tuintypen
Achtertuin, Voortuin
Liggingen
Aan rustige weg, In woonwijk
Positie
Oost
Oppervlakte
17 m2
Soort
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

Parkeer faciliteiten
Betaald parkeren, Parkeervergunningen

Overig

Energieklasse
F
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Goed
Onderhoud buiten
Goed

Kadastrale gegevens

Gemeente:
Tilburg
sectie:
P
Perceelnummer:
6387
Index:
Eigendomssituatie:
Volle eigendom

Transparant Makelaars

Hogeschoollaan 231
5037 GC Tilburg
013-4676107
info@tm-makelaars.nl
KvK nummer: 66359600
BTW nummer: NL856512011B01

Openingstijden

Maandag 8.30 – 17.00
Dinsdag 8.30 – 17.00
Woensdag 8.30 – 17.00
Donderdag 8.30 – 17.00
Vrijdag 8.30 – 17.00
Zaterdag gesloten*
Zondag gesloten

* ’s Avonds en op zaterdag op afspraak geopend.

Interesse?

Neem contact met ons op en wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug!