Skip to main content

Tilburg – Molenbochtplein 12

Verkocht
Koopprijs
€ 350.000,- k.k.
Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Woonoppervlakte
89 m2
Perceel oppervlakte
152 m2
Bouwjaar
1930

Omschrijving

Charmante en karakteristieke jaren-30 tussenwoning op een zeer populaire locatie aan het Molenbochtplein. Of het nu de knusse erker, de ensuite-deuren of het glas-in-lood is, alles aan deze woning straalt de authentieke eigenschappen van de jaren-30 bouw uit. De eerste verdieping van de woning heeft drie slaapkamers en een badkamer. Ook heeft de woning een riante tweede verdieping met ruimte voor extra kamers. De achtertuin is gelegen op het noordoosten. Ondanks dat de woning in het centrum van Tilburg ligt ervaart u toch volledige rust op deze locatie. Aan de voorzijde van de woning heeft u een prachtig uitzicht over het groene Molenbochtplein. De bruisende Tilburgse binnenstad, met een groot en gevarieerd winkelaanbod, gezellige restaurants, sfeervolle cafés, de Spoorzone en Centraal station Tilburg vindt u slechts enkele minuten lopen van de woning. Via de eveneens nabij gelegen uitvalswegen bent u snel de stad uit richting de rest van Nederland.

Om inzicht te geven in de bouwkundige staat van de woning is bij de makelaar een bouwkundig rapport beschikbaar. Om een beeld te geven van de mogelijkheden van de woning zijn tussen de foto’s enkele visuals toegevoegd.

Woonoppervlak: circa 89 m²
Overig inpandige ruimte: circa 28 m²
Perceel: 152 m²
Bouwjaar: 1930
Energielabel: G (geldig tot 17-05-2033)

Begane grond:
De ruime hal/entree geeft toegang tot de trapopgang, kelderkast, toiletruimte, woonkamer en de keuken. De toiletruimte is betegeld en voorzien van een staand closet. De woonkamer is via ensuite-deuren verdeeld in een voor- en achterkamer. In de voorkamer vindt u een fraaie erker en de achterkamer is voorzien van een gaskachel. Daarnaast heeft u vanuit de achterkamer via openslaande deuren toegang tot de achtertuin. Beide kamers en de hal zijn voorzien van vloerbedekking. De keuken heeft een keukenblok in rechte opstelling, een schouw en een vaste kast. Het keukenblok heeft een stenen aanrechtblad met spoelbak (met badgeiser). Onder de schouw vindt u een kachel met gasfornuis en oven. De fraaie ingebouwde kast biedt handige opbergruimte. Vanuit de keuken heeft u via een deur toegang tot de berging. De berging biedt op zijn beurt met een deur toegang tot de achtertuin.

Eerste verdieping:
De overloop geeft toegang tot de drie slaapkamers en de badkamer. Twee slaapkamers zijn gelegen aan de voorzijde van de woning en één aan de achterzijde. Alle slaapkamers zijn voorzien van vloerbedekking. Ook beschikken de twee grootste kamers over een handige vaste kast. De badkamer, gelegen aan de achterzijde van de woning, is voorzien van een douche en een wastafel. Via een deur heeft u vanuit de badkamer toegang tot het dakterras.

Tweede verdieping:
Ook deze verdieping is bereikbaar via een vaste trap. Momenteel is dit een open verdieping met zeer veel handige bergruimte. De verdieping is voorzien van twee dakramen. De mogelijkheid bestaat om hier extra slaapkamers te creëren.

Tuin:
De woning heeft zowel een voor- als achtertuin. De voortuin is voorzien van bestrating en beplanting en biedt een mooi uitzicht over het Molenbochtplein en de voormalige kerk aan de overzijde. De privacy biedende achtertuin is gelegen op het noordoosten en heeft bestrating, plantenborders en verschillende soorten beplanting. Achterin de tuin vindt u de achterom welke via een brandgang toegang biedt tot de straat aan de zijkant van de woning.

Kenmerken:
– een woning met volop karakteristieke elementen;
– de woning is voorzien van drie slaapkamers;
– mogelijkheid tot extra slaapkamers op tweede verdieping;
– zowel een voortuin als een achtertuin gelegen op het noordoosten;
– gelegen op loopafstand van het centrum van Tilburg;
– parkeren aan het plein via parkeervergunning;
– volop nabij voorzieningen zoals horeca, winkels, musea en sport;
– nabij uitvalswegen richting de omliggende dorpen en steden;
– bij de makelaar is een bouwkundig rapport van de woning beschikbaar;
– bij verkoop zal gebruik gemaakt worden van de “Feitelijk gebruik clausule” en de “ouderdomsclausule”.

De Spoorzone:
Steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar “De Spoorzone”, een van de meest populaire gebieden van Tilburg. De Spoorzone is constant in beweging. Struinend over een overdekte markt in de Wagenmakerij, smullend bij de Houtloods, de geweldige LocHal met bibliotheek of een avond swingen bij Theater de Boemel. Door de historie en sfeer zijn de gebouwen erg geschikt voor evenementen, culturele activiteiten en zakelijke bijeenkomsten. Deze worden dan ook met grote regelmaat georganiseerd. Een kunstexpositie in de Koepelhal, een avond lachen met Comedyzone in Club Smederij, maar ook de vele verrassende optredens en feestjes in de Hall of Fame of Club Smederij. Voor ieder wat wils.

Tilburg:
Tilburg is liefde op het tweede gezicht. Een stad die zichzelf opnieuw uitvond. Een stad die barst van de creativiteit, waar je altijd weer verrassende ontdekkingen doet. Het recept hiervoor ligt in de industriële geschiedenis als textielstad. Oude fabrieksgebouwen gingen niet onder de sloophamer, maar werden inventief hergebruikt. Zo heeft Tilburg zich de afgelopen 10 jaar ontpopt van een lelijke rups in een dynamische jonge stad. Tilburg heeft vele verborgen pareltjes zoals het dwaalgebied vol bijzondere winkels in prachtige historische panden. Maar ook spraakmakende musea zoals De Pont en het Textiel museum. En wat te denken van de hippe Spoorzone. Hier heeft de meest spectaculaire stadsontwikkeling plaats gevonden. De terreinen en oude werkplaatsen van de Nederlandse spoorwegen zijn omgeturnd tot een bijzondere mix van horeca, ontspanning, cultuur, wonen en onderwijs. Daarnaast heeft Tilburg een bruisende stadshaven, de Piushaven. Deze haven is in hartje centrum gelegen. Nergens anders vindt je zoveel winkels, restaurants en cafés per vierkante meter. Veel met een terras direct aan het water. Ook is Tilburg een echte evenementenstad met onder andere de grootste kermis van Nederland, Festival van het Levenslied, carnaval, de Meimarkt, HapStap, Tilburg zingt, Roadburn Festival en de Tilburg Ten Miles.

Plattegronden

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 350.000,- k.k.
Status
Verkocht
Oplevering
In overleg

Bouwvorm

Soort
Eengezinswoning
Soort object
Woonhuis
Bouwjaar
1930
Bouwvorm
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
89 m2
Perceel oppervlakte
152 m2
Buitenruimte
5 m2
Inhoud
385 m3

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Voorzieningen
Rookkanaal, Dakraam

Energie

Energieklasse
G
Warm water
Geiser eigendom
Verwarming
Gaskachels

Buitenruimte

Tuintypen
Achtertuin, Voortuin
Liggingen
Aan park, Aan rustige weg, In centrum, Vrij uitzicht
Positie
Noordoost
Oppervlakte
39 m2
Soort
Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

Parkeer faciliteiten
Betaald parkeren, Parkeervergunningen

Overig

Energieklasse
G
Permanente bewoning
Ja
Onderhoud binnen
Redelijk tot goed
Onderhoud buiten
Redelijk tot goed

Kadastrale gegevens

Gemeente:
Tilburg
sectie:
N
Perceelnummer:
9966
Index:
Eigendomssituatie:
Volle eigendom

Transparant Makelaars

Hogeschoollaan 231
5037 GC Tilburg
013-4676107
info@tm-makelaars.nl
KvK nummer: 66359600
BTW nummer: NL856512011B01

Openingstijden

Maandag 8.30 – 17.00
Dinsdag 8.30 – 17.00
Woensdag 8.30 – 17.00
Donderdag 8.30 – 17.00
Vrijdag 8.30 – 17.00
Zaterdag gesloten*
Zondag gesloten

* ’s Avonds en op zaterdag op afspraak geopend.

Interesse?

Neem contact met ons op en wij komen zo spoedig mogelijk bij u terug!